1.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu
GAST 1101 GIDA BİLİMİNE GİRİŞ 2+2 Zorunlu 8
GAST 1103 GASTRONOMİNİN TEMELLERİ 3+0 Zorunlu 7
ISLT 1101 İŞLETMEYE GİRİŞ 3+0 Zorunlu 7
SOFL 1115 İNGİLİZCE I 4+0 Zorunlu 4
TURK 1110 TÜRK DİLİ I 2+0 Zorunlu 2
UFND 5010 ETİK KÜLTÜRÜ 2+0 Zorunlu 2
Toplam AKTS 30
Seçmeli Dersler
ANE 0301 TEMEL GÖRSEL EFEKT TEKNİKLERİ I 2+2 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
ANE 0302 TEMEL GÖRSEL EFEKT TEKNİKLERİ II 2+2 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
ANE 0303 TEMEL ÇİZİM TEKNİKLERİ I 2+2 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
ANE 0304 TEMEL ÇİZİM TEKNİKLERİ II 2+2 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
ARCH 0390 MİMARLIK VE KENT 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
BUSN 0010 İŞLETME YÖNETİM İLKELERİ 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
BUSN 0020 MUHASEBE 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
BUSN 0030 GİRİŞİMCİLİK VE AİLE İŞLETMELERİ 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
BUSN 0040 PAZARLAMA 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
BUSN 0050 SATIŞ YÖNETİMİ 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
BUSN 0060 TARIM İŞLETMELERİ YÖNETİMİ 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
COMP 0375 SİBER GÜVENLİK FARKINDALIK 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
ECON 0380 TÜRKİYE EKONOMİSİ 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
ECON 0461 CİNSİYETİN EKONOMİK PERSPEKTİFİ 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
EEE 0820 SENSÖRLERİN TEMELLERİ VE UYGULAMALARI 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
ENGL 0010 EDEBİYAT VE İNSAN BİLİMLERİ 4+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
ENGL 0020 EDEBİ DÜNYALAR 4+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
ENGL 0040 POPÜLER KÜLTÜR 4+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
ESE 0260 TEMIZ ENERJI TEKNOLOJILERINE GIRIŞ 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
ETIT 0101 ÇEVİRİ UYGULAMALARI I 1+2 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
ETIT 0102 ÇEVİRİ UYGULAMALARI II 1+2 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
FLM 0101 SİNEMA TARİHİNE GİRİŞ 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
FLM 0102 FİLM OKUMALARI 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
GRA 0217 SANAT VE KÜLTÜR TARİHİ I 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
GRA 0218 SANAT VE KÜLTÜR TARİHİ II 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
GRA 0317 MİTOLOJİ 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
GRA 0318 İKONOGRAFİ 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
ID 0450 TASARIM DÜŞÜNCESİ 2+2 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
INTF 0310 FİNANSA GİRİŞ 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
INTF 0320 ULUSLARARASI TİCARETE GİRİŞ 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
IR 0100 MEDENİYET, KÜLTÜR VE TOPLUM 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
IR 0110 ULUSLARARASI İLİŞKİLERDE TEMEL KAVRAMLAR 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
LAWS 0110 HUKUKUN TEMEL İLKELERİ 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
LAWS 0120 ANAYASA HUKUKUNUN TEMEL İLKELERİ 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
LOGI 0010 LOJİSTİĞİN TEMELLERİ 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
LOGI 0020 TAŞIMACILIĞIN TEMELLERİ 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
LOGI 0030 TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİNİN TEMELLERİ 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
MIS 0010 BİLGİ TEKNOLOJİLERİNE GİRİŞ 2+2 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
MIS 0020 KURUMSAL İHTİYAÇLAR İÇİN BİLİŞİM SİSTEMLERİ 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
NMED 0113 SOSYAL AĞ ANALİZİNE GİRİŞ 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
PRAD 0040 AYRIMCILIK 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
PRAD 0060 AVRUPA MEDYASI VE AB TARTIŞMALARI 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
PRAD 0070 HALKLA İLİŞKİLER İLKELERİ 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
PRAD 0080 KİŞİSEL İMAJ YÖNETİMİ  3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
PSYC 0100 PSİKOLOJİYE GİRİŞ 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
PSYC 0110 SOSYAL PSİKOLOJİYE GİRİŞ 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
RCTV 0220 FİLM KÜLTÜRÜ 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
RCTV 0420 AĞ TOPLUMU VE KÜRESELLEŞME 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
SE 0010 SOSYAL BILIMLERDE HESAPLAMA 0+4 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
SOC 0100 İKTİDAR VE EŞİTSİZLİK 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
SOC 0110 GÖÇ SOSYOLOJİSİ 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
TGUI 0201 TURİZM PAZARLAMASI 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
TGUI 0202 TURİZM ULAŞTIRMASI 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
VCDS 0375 MADDİ KÜLTÜR 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
2.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu
GAST 1102 GIDA HİJYENİ VE GÜVENLİĞİ 2+2 Zorunlu 7
GAST 1104 ÖZEL İÇERİKLİ GIDALAR 2+2 Zorunlu 7
GAST 1106 MUTFAK YÖNETİMİ 2+2 Zorunlu 8
SOFL 1116 İNGİLİZCE II 4+0 Zorunlu 4
TURK 1210 TÜRK DİLİ II 2+0 Zorunlu 2
UFND 2010 ARAŞTIRMA KÜLTÜRÜ 2+0 Zorunlu 2
Toplam AKTS 30
Seçmeli Dersler
ENGL 0030 KÜRESEL EDEBİYAT BAĞLAMINDA TÜRK EDEBİYATI 4+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
INAR 0150 TASARIM TARİHİNE GİRİŞ 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
INAR 0250 OYUN TASARIMINDA ÇEVRE VE DENEYİM 1+2 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
NMED 0111 YENİ MEDYA TEKNOLOJİLERİ 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
NMED 0112 DİJİTAL MEDYA OKURYAZARLIĞI 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
VCDS 0100 TASARIM BİLİNCİ 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
VCDS 0200 FOTOĞRAFÇILIĞA GİRİŞ 3+0 Seçmeli 5 SEÇMELİ UNI5,SEÇMELİ UNI6
3.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu
GAST 2201 YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ 2+2 Zorunlu 5
GAST 2203 ET VE ET ÜRÜNLERİ BİLİMİ 2+2 Zorunlu 5
GAST 2205 MUTFAK UYGULAMALARI VE PİŞİRME TEKNİKLERİ 2+2 Zorunlu 6
HIST 1110 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 2+0 Zorunlu 2
[G] SEÇMELİ GAST3 3. DÖNEM ALAN SEÇMELİ DERSLERİ - Seçmeli 12
Toplam AKTS 30
Seçmeli Dersler
GAST 2155 KÜLTÜR, SANAT VE GASTRONOMİ 3+0 Seçmeli 6 SEÇMELİ GAST3,SEÇMELİ GAST4
GAST 2251 FONKSİYONEL VE SAĞLIKLI GIDA ÜRÜNLERİ 2+0 Seçmeli 6 SEÇMELİ GAST3,SEÇMELİ GAST4
GAST 2252 BİTKİSEL VE HAYVANSAL YAĞLAR 2+2 Seçmeli 6 SEÇMELİ GAST3,SEÇMELİ GAST4
GAST 2253 YİYECEK VE İÇECEK MALİYET KONTROLÜ VE SATIN ALMA 2+2 Seçmeli 6 SEÇMELİ GAST3,SEÇMELİ GAST4
GAST 2254 GIDALARDA KULLANILAN AMBALAJLAR 2+0 Seçmeli 6 SEÇMELİ GAST3,SEÇMELİ GAST4
GAST 2256 ULUSLARARASI MUTFAK AKIMLARI 2+0 Seçmeli 6 SEÇMELİ GAST3,SEÇMELİ GAST4
4.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu
GAST 2202 SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ BİLİMİ 2+2 Zorunlu 7
GAST 2204 SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ TURİZMİ 3+0 Zorunlu 6
GAST 2210 SOĞUK MUTFAK 1+4 Zorunlu 7
HIST 1210 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II 2+0 Zorunlu 2
ISG 9110 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ I 2+0 Zorunlu 2
[G] SEÇMELİ GAST4 4. DÖNEM ALAN SEÇMELİ DERSLERİ - Seçmeli 6
Toplam AKTS 30
5.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu
GAST 3301 BESLENME İLKELERİ 3+0 Zorunlu 6
GAST 3303 TÜRK VE OSMANLI MUTFAĞI UYGULAMALARI 1+6 Zorunlu 10
GAST 3305 STAJ 0+0 Zorunlu 8
UFND 7010 SOSYAL SORUMLULUK 0+2 Zorunlu 1
[G] SEÇMELİ UNI5 5. DÖNEM ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERSLERİ - Seçmeli 5
Toplam AKTS 30
Seçmeli Dersler
GAST 3351 MEYVE VE SEBZE BİLİMİ VE ÜRETİM YÖNTEMLERİ 1+2 Seçmeli 6 SEÇMELİ GAST3,SEÇMELİ GAST4
GAST 3353 TASARIM DÜŞÜNCESİ VE UYGULAMALAR - I 2+2 Seçmeli 6 SEÇMELİ GAST3,SEÇMELİ GAST4
GAST 3354 TASARIM DÜŞÜNCESİ VE UYGULAMALAR - II 2+2 Seçmeli 6 SEÇMELİ GAST3,SEÇMELİ GAST4
GAST 3356 UZAKDOĞU MUTFAĞI 1+4 Seçmeli 6 SEÇMELİ GAST3,SEÇMELİ GAST4
GAST 3358 GIDA ETİĞİ VE YÖNETMELİĞİ 3+0 Seçmeli 6 SEÇMELİ GAST3,SEÇMELİ GAST4
6.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu
GAST 3304 SU ÜRÜNLERİ BİLİMİ 2+2 Zorunlu 6
GAST 3306 YÖRESEL MUTFAK UYGULAMALARI 1+6 Zorunlu 10
GAST 3308 İÇECEK TEKNOLOJİSİ 2+2 Zorunlu 7
UFND 6110 GİRİŞİMCİLİK VE İŞ PLANLAMASI 2+0 Zorunlu 2
[G] SEÇMELİ UNI6 6. DÖNEM ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERSLERİ - Seçmeli 5
Toplam AKTS 30
7.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu
GAST 4401 DÜNYA MUTFAKLARI I 1+6 Zorunlu 9
GAST 4403 AĞIRLAMA SEKTÖRÜ VE DİNAMİKLERİ 3+0 Zorunlu 7
GAST 4405 STAJ 0+0 Zorunlu 8
[G] SEÇMELİ GAST7 7. DÖNEM ALAN SEÇMELİ DERSLERİ - Seçmeli 6
Toplam AKTS 30
Seçmeli Dersler
GAST 4451 MOLEKÜLER GASTRONOMİ 1+4 Seçmeli 6 SEÇMELİ GAST7,SEÇMELİ GAST8
GAST 4453 TÜRK VE OSMANLI MUTFAK KÜLTÜRÜ 3+0 Seçmeli 6 SEÇMELİ GAST7,SEÇMELİ GAST8
GAST 4455 MENÜ TASARIMI 3+0 Seçmeli 6 SEÇMELİ GAST7,SEÇMELİ GAST8
GAST 4456 YAVAŞ YEMEK VE YAVAŞ ŞEHİRLER 2+0 Seçmeli 6 SEÇMELİ GAST7,SEÇMELİ GAST8
GAST 4457 HİZMET SEKTÖRÜNDE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 3+0 Seçmeli 6 SEÇMELİ GAST7,SEÇMELİ GAST8
GAST 4458 ÇİKOLATA VE TATLI ÜRETİM TEKNİKLERİ 1+4 Seçmeli 6 SEÇMELİ GAST7,SEÇMELİ GAST8
GAST 4459 YÖRESEL ÜRÜNLER VE GASTRONOMİDEKİ YERİ 1+4 Seçmeli 6 SEÇMELİ GAST7,SEÇMELİ GAST8
GAST 4461 YİYECEK VE İÇECEK FOTOĞRAFÇILIĞI 2+2 Seçmeli 6 SEÇMELİ GAST7,SEÇMELİ GAST8
GAST 4462 ŞARAP ÜRETİM TEKNİKLERİ 2+2 Seçmeli 6 SEÇMELİ GAST7,SEÇMELİ GAST8
GAST 4464 ORGANİK GIDA VE TARIM 2+0 Seçmeli 6 SEÇMELİ GAST7,SEÇMELİ GAST8
8.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu
GAST 4402 DÜNYA MUTFAKLARI II 1+6 Zorunlu 9
GAST 4404 HUBUBATLAR VE ÜRETİM YÖNTEMLERİ 2+2 Zorunlu 7
GAST 4406 ZİYAFET VE ETKİNLİK YÖNETİMİ 2+2 Zorunlu 8
[G] SEÇMELİ GAST8 8. DÖNEM ALAN SEÇMELİ DERSLERİ - Seçmeli 60
Toplam AKTS 84