1.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu
GAST 101 GIDA BİLİMİNE GİRİŞ 2+2 Zorunlu 6
GAST 103 GASTROMİNİN TEMELLERİ 3+0 Zorunlu 6
GAST 105 GASTRONOMİ KÜLTÜRÜ 3+0 Zorunlu 5
ISLT 101 İŞLETMEYE GİRİŞ 3+0 Zorunlu 6
SOFL 107 İNGİLİZCE-I 6+0 Zorunlu 6
TURK 011 TÜRK DİLİ I 2+0 Zorunlu 1
Toplam AKTS 30
Seçmeli Dersler
UFND 010A İNSAN BİLİMLERİ / Davranış Bilimleri 2+0 Zorunlu 2 UFND 1XX,UFND 3XX,UFND 4X,UFND 3X,UFND 2X
UFND 010B İNSAN BİLİMLERİ / Anlam ve Gösterge Bilim 2+0 Zorunlu 2 UFND 1XX,UFND 3XX,UFND 4X,UFND 3X,UFND 2X
UFND 010C İNSAN BİLİMLERİ / Bilim Felsefesi ve Tarihi 2+0 Zorunlu 2 UFND 1XX,UFND 3XX,UFND 4X,UFND 3X,UFND 2X
UFND 010D İNSAN BİLİMLERİ / Teknoloji veToplum 2+0 Zorunlu 2 UFND 1XX,UFND 3XX,UFND 4X,UFND 3X,UFND 2X
UFND 010E İNSAN BİLİMLERİ / Felsefe - Mantık 2+0 Zorunlu 2 UFND 1XX,UFND 3XX,UFND 4X,UFND 3X,UFND 2X
UFND 010F İNSAN BİLİMLERİ / Teknoloji ve Girişimcilik 2+0 Zorunlu 2 UFND 1XX,UFND 3XX,UFND 4X,UFND 3X,UFND 2X
2.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu
GAST 102 GIDA HİJYENİ VE GÜVENLİĞİ 3+0 Zorunlu 6
GAST 104 ÖZEL İÇERİKLİ GIDALAR 3+0 Zorunlu 6
GAST 106 MUTFAK YÖNETİMİ 2+2 Zorunlu 6
SOFL 108 İNGİLİZCE II 6+0 Zorunlu 6
TURK 012 TÜRK DİLİ II 2+0 Zorunlu 1
UFND 070 SOSYAL SORUMLULUK 0+2 Zorunlu 1
[G] UFND 2X UFND DERSLERİ 2. DÖNEM - Seçmeli 8
Toplam AKTS 34
Seçmeli Dersler
UFND 020 ARAŞTIRMA KÜLTÜRÜ 2+0 Zorunlu 2 UFND 1XX,UFND 3XX,UFND 4X,UFND 3X,UFND 2X
UFND 040 ESTETİK KÜLTÜRÜ 2+0 Zorunlu 2 UFND 1XX,UFND 3XX,UFND 4X,UFND 3X,UFND 2X
UFND 050 ETİK KÜLTÜRÜ 2+0 Zorunlu 2 UFND 1XX,UFND 3XX,UFND 4X,UFND 3X,UFND 2X
UFND 060 PROJE KÜLTÜRÜ 2+0 Zorunlu 2 UFND 1XX,UFND 3XX,UFND 4X,UFND 3X,UFND 2X
UFND 030 TASARIM KÜLTÜRÜ 2+0 Seçmeli 2 UFND 1XX,UFND 3XX,UFND 4X,UFND 3X,UFND 2X
3.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu
GAST 201 YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ 3+3 Zorunlu 6
GAST 203 ET VE ET ÜRÜNLERİ BİLİMİ 2+4 Zorunlu 6
GAST 205 MUTFAK UYGULAMALARI VE PİŞİRME TEKNİKLERİ 2+4 Zorunlu 6
GAST 207 FONKSİYEL VE SAĞLIKLI GIDA ÜRÜNLERİ 2+2 Zorunlu 4
GAST 209 YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ VE SATIN ALMA 3+3 Zorunlu 5
HIST 011 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 2+0 Zorunlu 1
[G] UFND 3X UFND DERSLERİ 3. DÖNEM - Seçmeli 4
Toplam AKTS 32
4.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu
[G] UFND 4X UFND DERSLERİ 4.DÖNEM - Zorunlu 2
GAST 202 SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ BİLİMİ 2+2 Zorunlu 5
GAST 204 ZİYAFET ORGANİZASYONU VE YÖNETİMİ 3+3 Zorunlu 6
GAST 210 SOĞUK MUTFAK 1+7 Zorunlu 5
HIST 012 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II 2+0 Zorunlu 1
ISLT 202 MUHASEBE İLKELERİ 3+3 Zorunlu 5
[G] ALN 1X ALAN SEÇMELİ 1X - Seçmeli 9
[G] UNV 4X ÜNİVERSİTE SEÇMELİ - Seçmeli 9
Toplam AKTS 42
Seçmeli Dersler
GAST 266 ORGANİK GIDA VE TARIM 2+2 Zorunlu 3 ALN 1X
GAST 362 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE PAZARLAMA STRATEJİLERİ 3+3 Zorunlu 6 ALN 1X
GAST 252 HUBUBATLAR VE ÜRETİM YÖNTEMLERİ 2+4 Seçmeli 6 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 254 İŞ GÜVENLİĞİ VE İLKYARDIM 2+2 Seçmeli 3 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 256 GIDA İŞLETMELERİ EKONOMİSİ 2+2 Seçmeli 3 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 258 HİZMET SEKTÖRÜNDE GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON 3+3 Seçmeli 6 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 260 MEDYA VE BASINDA YİYECEK İÇECEK 2+2 Seçmeli 3 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 262 GIDALARDA KULLANIM AMBALAJLARI 2+2 Seçmeli 3 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 264 MUTFAK STAJI I 0+0 Seçmeli 6 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 294 GASTRONOMİDE SEKTÖR UYGULAMALARI I 0+8 Seçmeli 6 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 350 SATIŞ YÖNETİMİ 2+2 Seçmeli 3 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 351 MEYVE VE SEBZE BİLİMİ VE ÜRETİM YÖNTEMLERİ 2+2 Seçmeli 6 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 352 GIDA ENDÜSTRİSİ MAKİNALARI 2+2 Seçmeli 3 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 353 TESİS YÖNETİMİ VE TASARIMI 3+3 Seçmeli 6 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 354 TEMEL YÖNETİM VE YÖNETİCİLİK BECERİLERİ 2+2 Seçmeli 3 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 355 ÇİKOLATA VE ÜRETİM TEKNOLOJİSİ 2+2 Seçmeli 3 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 356 UZAKDOĞU MUTFAĞI 2+2 Seçmeli 3 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 357 GIDA POLİTİKALARI,KÜLTÜRÜ VE TOPLUMSAL DEVRİM 2+2 Seçmeli 3 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 358 GIDA İŞLETMECİLİĞİ SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİ 2+2 Seçmeli 3 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 360 MUTFAK STAJI II 0+0 Seçmeli 6 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 361 GIDA MADDELERİ PAZARLAMASI 3+3 Seçmeli 5 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 363 GIDA YÖNETMELİKLERİ 2+2 Seçmeli 3 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 364 TÜRK VE OSMANLI MUTFAK KÜLTÜRÜ 3+3 Seçmeli 6 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 367 GIDA SEKTÖRÜNDE YENİLİKLER 2+2 Seçmeli 3 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 369 İNSAN İLİŞKİLERİ VE İLETİŞİM 2+2 Seçmeli 3 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 371 HİZMET PAZARLAMASI İLKELERİ 3+3 Seçmeli 6 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 373 MESLEKİ İNGİLİZCE 2+2 Seçmeli 3 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 396 GASTRONOMİDE SEKTÖR UYGULAMALARI II 0+8 Seçmeli 6 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 450 GIDA ETİĞİ 2+2 Seçmeli 3 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 451 MOLEKÜLER GEOMETRİ 2+2 Seçmeli 3 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 453 HİZMET SEKTÖRÜNDE E PAZARLAMA 3+3 Seçmeli 6 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 454 TEMEL YÖNETİM VE YÖNETİCİLİK BECERİLERİ 2+2 Seçmeli 3 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 455 MUTFAK STAJI III 0+0 Seçmeli 6 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 456 MUTFAK STAJI IV 0+0 Seçmeli 6 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 457 KALİTE YÖNETİMİ VE STANDARTLARI 3+3 Seçmeli 6 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 459 YİYECEK İÇECEK OTOMASYON SİSTEMLERİ 1+4 Seçmeli 6 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 460 ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ VE ATIK YÖNETİMİ 2+2 Seçmeli 3 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 461 HİZMET SEKTÖRÜNDE TÜKETİCİ DAVRANIŞLARI 3+3 Seçmeli 6 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 463 ÇEVRE KORUMA 2+2 Seçmeli 3 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 465 İŞLETME İLETİŞİMİ 3+3 Seçmeli 6 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 467 MENÜ TASARIMI 3+3 Seçmeli 6 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 469 HİZMET SEKTÖRÜNDE STRATEJİK YÖNETİM 3+3 Seçmeli 6 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 495 GASTRONOMİDE SEKTÖR UYGULAMALARI III 0+8 Seçmeli 6 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
GAST 496 GASTRONOMİDE SEKTÖR UYGULAMALARI IV 0+8 Seçmeli 6 ALN 1X,ALN 6X,ALN 7X,ALN 8X
5.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu
GAST 300 STAJ 0+0 Zorunlu 6
GAST 303 BESLENME İLKELERİ 3+3 Zorunlu 5
GAST 305 TÜRK VE OSMANLI MUTFAĞI UYGULAMALARI 1+5 Zorunlu 5
GAST 307 AĞIRLAMA ENDSTRİSİ 3+3 Zorunlu 6
GAST 309 TASARIM DÜŞÜNCESİ VE UYGULAMALARI I 2+4 Zorunlu 5
[G] UNV 5X ÜNİVERSİTE SEÇMELİ - Seçmeli 15
Toplam AKTS 42
Seçmeli Dersler
SOFL 011 ALMANCA I 3+0 Seçmeli 3 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
SOFL 021 İTALYANCA I 3+0 Seçmeli 3 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
SOFL 031 FRANSIZCA I 3+0 Seçmeli 3 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
SOFL 041 İSPANYOLCA I 3+0 Seçmeli 3 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
SOFL 061 RUSÇA I 3+0 Seçmeli 3 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
SOFL 062 RUSÇA II 3+0 Seçmeli 3 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
SOFL 071 JAPONCA I 3+0 Seçmeli 3 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
SOFL 081 PORTEKİZCE I 3+0 Seçmeli 3 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
6.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu
GAST 304 SU ÜRÜNLERİ BİLİMİ 2+4 Zorunlu 6
GAST 306 YÖRESEL MUTFAK UYGULAMALARI 1+5 Zorunlu 5
GAST 308 SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ TURİZMİ 3+3 Zorunlu 5
GAST 310 TASARIM DÜŞÜNCESİ VE UYGULAMALARI II 2+4 Zorunlu 5
[G] ALN 6X ALAN SEÇMELİ 6X - Seçmeli 30
[G] UNV 6X ÜNİVERSİTE SEÇMELİ - Seçmeli 15
Toplam AKTS 66
Seçmeli Dersler
SOFL 012 ALMANCA II 3+0 Seçmeli 3 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
SOFL 022 İTALYANCA II 3+0 Seçmeli 3 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
SOFL 032 FRANSIZCA II 3+0 Seçmeli 3 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
SOFL 042 İSPANYOLCA II 3+0 Seçmeli 3 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
SOFL 072 JAPONCA II 3+0 Seçmeli 3 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
SOFL 082 PORTEKİZCE II 3+0 Seçmeli 3 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
7.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu
GAST 401 DÜNYA MUTFAKLARI I 1+5 Zorunlu 5
GAST 403 İÇECEK TEKNOLOJİSİ 2+4 Zorunlu 5
GAST 405 HİZMET SEKTÖRÜNDE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 3+3 Zorunlu 5
[G] ALN 7X ALAN SEÇMELİ 7X - Seçmeli 45
[G] UNV 7X ÜNİVERSİTE SEÇMELİ - Seçmeli 30
Toplam AKTS 90
Seçmeli Dersler
GRAF 113 SANAT TARİHİ I 2+0 Seçmeli 3 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
GRAF 116 SANAT TARİHİ II 2+0 Seçmeli 3 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
GRAF 117 MİTOLOJİ 2+0 Seçmeli 3 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
GRAF 118 İKONOGRAFİ 2+0 Seçmeli 3 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
HKUK 275 TURİZM HUKUKU 2+0 Seçmeli 2 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
HKUK 284 İLETİŞİM HUKUKU 2+0 Seçmeli 2 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
INDD 411 HİZMET TASARIMI PROJELERİ 2+2 Seçmeli 6 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
SOFL 013 ALMANCA III 3+0 Seçmeli 3 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
SOFL 023 İTALYANCA III 3+0 Seçmeli 3 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
SOFL 033 FRANSIZCA III 3+0 Seçmeli 3 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
SOFL 043 İSPANYOLCA III 3+0 Seçmeli 3 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
SOFL 063 RUSÇA III 3+0 Seçmeli 3 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
SOFL 073 JAPONCA III 3+0 Seçmeli 3 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
SOFL 083 PORTEKİZCE III 3+0 Seçmeli 3 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
8.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu
GAST 402 DÜNYA MUTFAKLARI-II 1+5 Zorunlu 5
GAST 404 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ 3+3 Zorunlu 6
GAST 406 BİTKİSEL VE HAYVANSAL YAĞLAR 2+4 Zorunlu 6
GAST 408 YAVAŞ HAREKET VE YAVAŞ HAREKET AKIMI 2+2 Zorunlu 4
[G] ALN 8X ALAN SEÇMELİ 8X - Seçmeli 30
[G] UNV 8X ÜNİVERSİTE SEÇMELİ - Seçmeli 3
Toplam AKTS 54
Seçmeli Dersler
SOFL 014 ALMANCA IV 3+0 Seçmeli 3 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
SOFL 024 İTALYANCA IV 3+0 Seçmeli 3 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
SOFL 034 FRANSIZCA IV 3+0 Seçmeli 3 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
SOFL 044 İSPANYOLCA IV 3+0 Seçmeli 3 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
SOFL 064 RUSÇA IV 3+0 Seçmeli 3 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
SOFL 074 JAPONCA IV 3+0 Seçmeli 3 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X
SOFL 084 PORTEKİZCE IV 3+0 Seçmeli 3 UNV 4X,UNV 5X,UNV 6X,UNV 7X,UNV 8X