TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği

Meslek Yuksekokulumuz 2001 yılında Rektörlüğe bağlı olarak iki yıllık
eğitim-öğretimde bulunmak üzere kurulmuş ve 2002-2003 akademik yılında
faaliyete geçmiştir



Turizm ve
Otel İşletmecılıgı Programı öğrencılerın degışken ekonomik koşullarda  Türkiye ve Dünya turizm sektörü için gerekli
bilgi, beceri, tecrübe ve iş kültürüne sahip olan ve  bunu çalışma ortamında sektörün gereksinim
duyduğu ve aradığı nitelikler olarak ortaya koyabilecek yöneticiler yetiştirmeyi
amaçlamaktadır.



Meslek Yüksekokulu,
Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bolumu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı iki
yıl (4 yarı dönem) eğitimden oluşmaktadır.



Dersler
Türkçedir. Toplam 120 kredilik ders alınması gereklidir. Müfredat her dönem
programın zorunlu dersleri ve seçmeli derslerin yanı sıra program dışı seçmeli
ders, YÖK zorunlu ders ve Üniversite Kurumsal Dersleri kapsamaktadır. Staj
mecburiyeti 20 gündür.



Turızm ve
Otel İşletmecılıgı Programcılığı Ön-lisans Programını başarıyla tamamlayan
öğrenciler aşağıdaki bilgi, beceri ve yetkinliklere sahip olacaklardır:



Turizm
ve seyahat sektörüne yönelik analitik degerlendirmeler yapabilmek



Sosyo-ekonomik
bir olay olarak, turizm sektörünün özelliklerini değerlendirebilmek



Türkiye’de turizm sektörü ile  ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları
tanımlayabilmek



Turistik
ürünlerin temel özelliklerini tanımak ve bunların destinasyonlara yarattıkları
etkileri tanımlayabilmek



 Konaklama kuruluşlarındaki departmanları
organize edebilmek, koordinasyonunu sağlayabilmek ve geliştirebilmek.



Konaklama ve yiyecek içecek
işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek
ve geliştirebilmek.



Yiyecek
içecek ve konaklama işletmelerinde profosyonel çalışma tekniklerini
uygulayabilme becerisi göstererbilmek.



 Türkiye ve
dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrennerek bu bilgiyi
turizm sektöründe uygulamak



Turizm sektöründe verimli bir
şekilde takım çalışması yapabilmek.



Toplumsal sorunlara duyarlılık
geliştirmek ve etik bilince sahip olmak.



Konaklama işletmelerinde  teknoloji sistemlerini kullanabilmek.



Mesleki başarıya ulaşmak
için  gerekli becerilere sahip olmak.



Mesleki amaçlar için gerekli
olan İngilizce becerilerini etkin bir şekilde kullanabilmek.



Profesyonel yaşamda gerekli
olan iletişim becerilerine sahip olmak ve bu becerileri çalışma ortamında
kullanmak.



Istihdam
Alanları



Turızm
Işletmelerı



Oteller



Sağlık
Kuruluşları



Yıyecek
Içecek Hizmeti veren Kuruluşlar



Tur
Operatorlerı ve  Seyahat Acenteleri



Marinalar



Fuar
Organızasyon Işletmelerı



Ulaştırma
İşletmeleri



Havayolu
Şirketleri



Turizm
Bakanlığı



Kongre ve
Konferans Merkezleri



 



Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü Mezunlarının Dikey Geçiş Yapabileceği
Lisans Programları




  • İşletme

  • İşletme
    Enformatiği

  • İşletme-Ekonomi

  • Konaklama
    İşletmeciliği

  • Konaklama
    ve Turizm İşletmeciliği

  • Turizm
    İşletmeciliği

  • Turizm
    İşletmeciliği ve Otelcilik

  • Turizm
    ve Otel İşletmeciliği

  • Turizm
    ve Otelcilik

Tarihçe
Meslek Yuksekokulumuz 2001 yılında Rektörlüğe bağlı olarak iki yıllık eğitim-öğretimde bulunmak üzere kurulmuş ve 2002-2003 akademik yılında faaliyete geçmiştir.Mesleki eğitim konusunda deneyimli, proje temelinde çalışma alışkanlığı olan ve tasarım becerileri yüksek kadrosuyla eğitim veren Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu, geleceğin nitelikli iş gücünü yetiştirmektedir.
Kazanılan Derece
Turizm ve Otel İşletmeciliği, Önlisans Derecesi
Kabul Koşulları
TC Uyruklu Öğrenciler (Önlisans - Lisans Programları)
• Lise Diploması
• Lise ve dengi okul mezunları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve iki yıllık önlisans mezunları için de yine aynı kurum tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonucunda alınan puana göre yapılan üniversite tercihleri sonrasında yerleşme. Yaşar Üniversitesi Yabancı Dil Muafiyet Sınavı (FLAT) ya da üniversite tarafından bu sınava eşdeğer kabul edilen bir yabancı dil sınavından minimum yeterli notun alınması (Bu sınavlardan, gerekli minimum geçme notunu elde edemeyen adaylar, Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yükseokulu - Hazırlık Sınıfı tarafından yürütülen, bir yıllık Yoğunlaştırımış İngilizce Programı’na kayıt yaptırmak zorundadır.

Uluslararası Öğrenciler için (Önlisans - Lisans Programları)
• Başvuru formu (Yaşar Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Başvuru Platformu http://apply.yasar.edu.tr )
• Lise Diploması,
• Lise Not Dökümü
• Yaşar Üniversitesi Yabancı Dil Muafiyet Sınavı (FLAT) ya da ÖSYM tarafından bu sınava eşdeğer kabul edilen bir yabancı dil sınavından minimum yeterli notun alınması (Bu sınavlardan, gerekli minimum geçme notunu elde edemeyen adaylar, Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yükseokulu - Hazırlık Sınıfı tarafından yürütülen, bir yıllık Yoğunlaştırımış İngilizce Programı’na kayıt yaptırmak zorundadır. Anadili İngilizce olan öğrenciler için gerekmemektedir.)
• Referans Mektubu
• Niyet Mektubu
• Pasaport Fotokopisi
Üst Kademeye Geçiş
Birinci düzey programlara başvurabilir.
DGS sınavı ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü Mezunlarının Dikey Geçiş Yapabileceği Lisans Programları
• İşletme
• İşletme Enformatiği
• İşletme-Ekonomi
• Konaklama İşletmeciliği
• Konaklama ve Turizm İşletmeciliği
• Turizm İşletmeciliği
• Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik
• Turizm ve Otel İşletmeciliği
• Turizm ve Otelcilik
Mezuniyet Koşulları
Kümülatif önlisans ortalaması 4.00 üzerinden 2.00 den daha az olmayan ve programındaki tüm dersleri (120 AKTS) başarmış ve varsa zorunlu stajını da gerçekleştirmiş olan öğrenciler önlisans eğitimini tamamlar ve mezuniyet için gerekli koşulları sağlamış olur.
Mezun İstihdam Olanakları
Istihdam Alanları Turızm Işletmelerı ve Oteller, Sağlık Kuruluşları, Yıyecek Içecek Hizmeti veren Kuruluşlar, Tur Operatorlerı ve Seyahat Acenteleri
Marinalar, Fuar Organızasyon Işletmelerı, Ulaştırma İşletmeleri, Havayolu Şirketleri, Turizm Bakanlığı, Kongre ve Konferans Merkezlerinde önbüro, yiyecek ve içecek servisi, satış hizmetleri olarak görev alabilir.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemleri ilgili öğretim elemanları tarafından hazırlanan ve Bilgi paketinde yer alan Ders Tanıtım Formunda tanımlanmıştır. Yaşar Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ve Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Uygulama Esasları uygun olarak ölçme ve değerlendirme yapılmaktadır.



https://obs.yasar.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=104