Meslek Yuksekokulumuz 2001 yılında Rektörlüğe bağlı olarak iki yıllık
eğitim-öğretimde bulunmak üzere kurulmuş ve 2002-2003 akademik yılında
faaliyete geçmiştir
Turizm ve
Otel İşletmecılıgı Programı öğrencılerın degışken ekonomik koşullarda Türkiye ve Dünya turizm sektörü için gerekli
bilgi, beceri, tecrübe ve iş kültürüne sahip olan ve bunu çalışma ortamında sektörün gereksinim
duyduğu ve aradığı nitelikler olarak ortaya koyabilecek yöneticiler yetiştirmeyi
amaçlamaktadır.
Meslek Yüksekokulu,
Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bolumu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı iki
yıl (4 yarı dönem) eğitimden oluşmaktadır.
Dersler
Türkçedir. Toplam 120 kredilik ders alınması gereklidir. Müfredat her dönem
programın zorunlu dersleri ve seçmeli derslerin yanı sıra program dışı seçmeli
ders, YÖK zorunlu ders ve Üniversite Kurumsal Dersleri kapsamaktadır. Staj
mecburiyeti 20 gündür.
Turızm ve
Otel İşletmecılıgı Programcılığı Ön-lisans Programını başarıyla tamamlayan
öğrenciler aşağıdaki bilgi, beceri ve yetkinliklere sahip olacaklardır:
Turizm
ve seyahat sektörüne yönelik analitik degerlendirmeler yapabilmek
Sosyo-ekonomik
bir olay olarak, turizm sektörünün özelliklerini değerlendirebilmek
Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları
tanımlayabilmek
Turistik
ürünlerin temel özelliklerini tanımak ve bunların destinasyonlara yarattıkları
etkileri tanımlayabilmek
Konaklama kuruluşlarındaki departmanları
organize edebilmek, koordinasyonunu sağlayabilmek ve geliştirebilmek.
Konaklama ve yiyecek içecek
işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek
ve geliştirebilmek.
Yiyecek
içecek ve konaklama işletmelerinde profosyonel çalışma tekniklerini
uygulayabilme becerisi göstererbilmek.
Türkiye ve
dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrennerek bu bilgiyi
turizm sektöründe uygulamak
Turizm sektöründe verimli bir
şekilde takım çalışması yapabilmek.
Toplumsal sorunlara duyarlılık
geliştirmek ve etik bilince sahip olmak.
Konaklama işletmelerinde teknoloji sistemlerini kullanabilmek.
Mesleki başarıya ulaşmak
için gerekli becerilere sahip olmak.
Mesleki amaçlar için gerekli
olan İngilizce becerilerini etkin bir şekilde kullanabilmek.
Profesyonel yaşamda gerekli
olan iletişim becerilerine sahip olmak ve bu becerileri çalışma ortamında
kullanmak.
Istihdam
Alanları
Turızm
Işletmelerı
Oteller
Sağlık
Kuruluşları
Yıyecek
Içecek Hizmeti veren Kuruluşlar
Tur
Operatorlerı ve Seyahat Acenteleri
Marinalar
Fuar
Organızasyon Işletmelerı
Ulaştırma
İşletmeleri
Havayolu
Şirketleri
Turizm
Bakanlığı
Kongre ve
Konferans Merkezleri
Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü Mezunlarının Dikey Geçiş Yapabileceği
Lisans Programları
- İşletme
- İşletme
Enformatiği
- İşletme-Ekonomi
- Konaklama
İşletmeciliği
- Konaklama
ve Turizm İşletmeciliği
- Turizm
İşletmeciliği
- Turizm
İşletmeciliği ve Otelcilik
- Turizm
ve Otel İşletmeciliği
- Turizm
ve Otelcilik