İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI - Programı Bilgileri   
Dili İngilizce
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi DİL
Program İçeriği

Yaşar Üniversitesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü olarak, geleceğin eleştirel düşünürlerinin eğitim ve gelişiminde rol oynamaktan gurur duyuyoruz.

Öğrencilerimizi, geniş bir yelpazede iş olanağı sağlayacak analitik ve dilsel araçlarla donatmanın yanısıra, mezunlarımızın, aldıkları eğitim sayesinde toplumda etkin ve sorgulayan bireyler olmasını da hedefliyoruz.

Öğrencilerimiz İngilizce dilbilgisi, konuşma becerileri ve akademik yazma becerileri üzerine yoğun bir eğitimden geçmektedir. Dört yıllık lisans öğrenimleri süresince, eğitim dili olan İngilizce’yi ileri düzeyde, sözlü ve yazılı kullanma becerisi edinmektedir. Küreselleşme, sadece başka dilleri değil, kültürleri de çözümleyebilen uzmanlara ihtiyaç duyulmasına yol açmıştır. Bölümümüz öğrencileri, İngiliz Adaları’na özgü edebiyatın ötesinde, İngilizce konuşulan diğer ülkelerin edebiyatı üzerine de çalışma fırsatı bulmakta, kültür egemenliği ve bağımsızlık gibi konuları, imparatorluk tarihi ve de-kolonizasyon kavramları bağlamında çözümlemeyi ve değerlendirmeyi öğrenmektedir. Amerikan kültürü ve edebiyatı, toplumsal cinsiyet ve edebiyat ilişkisi, edebi ve görsel sanatlar arasındaki bağlantılar da öğrencilerimizin çalışma fırsatı bulacağı diğer alanlar arasında yer almaktadır.

Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Evren AKALTUN AKAN
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğrt. Gör. Jeffrey HIBBERT
Tarihçe
2005-2006 Eğitim-Öğretim Yılında Lisans Programına ilk öğrenciler alınmıştır.
2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılının sonunda ilk mezunlar verilmiştir.
2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılında İngiliz Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı açılmıştır.
2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılının sonunda ilk Yüksek Lisans Mezunları verilmiştir.
2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılının sonuna kadar Lisans Programından toplam 116 öğrenci mezun olmuştur.
Kazanılan Derece
Programı başarıyla tamamlayan öğrenci, İngiliz Dili ve Edebiyatı lisans derecesi almaya hak kazanır.
Kabul Koşulları
TC Uyruklu Öğrenciler (Önlisans - Lisans Programları)
• Lise Diploması
• Lise ve dengi okul mezunları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve iki yıllık önlisans mezunları için de yine aynı kurum tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonucunda alınan puana göre yapılan üniversite tercihleri sonrasında yerleşme. Yaşar Üniversitesi Yabancı Dil Muafiyet Sınavı (FLAT) ya da üniversite tarafından bu sınava eşdeğer kabul edilen bir yabancı dil sınavından minimum yeterli notun alınması (Bu sınavlardan, gerekli minimum geçme notunu elde edemeyen adaylar, Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yükseokulu - Hazırlık Sınıfı tarafından yürütülen, bir yıllık Yoğunlaştırımış İngilizce Programı’na kayıt yaptırmak zorundadır.

Uluslararası Öğrenciler için (Önlisans - Lisans Programları)
• Başvuru formu (Yaşar Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Başvuru Platformu http://apply.yasar.edu.tr )
• Lise Diploması,
• Lise Not Dökümü
• Yaşar Üniversitesi Yabancı Dil Muafiyet Sınavı (FLAT) ya da ÖSYM tarafından bu sınava eşdeğer kabul edilen bir yabancı dil sınavından minimum yeterli notun alınması (Bu sınavlardan, gerekli minimum geçme notunu elde edemeyen adaylar, Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yükseokulu - Hazırlık Sınıfı tarafından yürütülen, bir yıllık Yoğunlaştırımış İngilizce Programı’na kayıt yaptırmak zorundadır. Anadili İngilizce olan öğrenciler için gerekmemektedir.)
• Referans Mektubu
• Niyet Mektubu
• Pasaport Fotokopisi
Üst Kademeye Geçiş
Lisans programını başarıyla tamamlayan öğrenciler, yüksek lisans programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Kümülatif lisans ortalaması 4.00 üzerinden 2.00 den daha az olmayan ve programındaki tüm dersleri (240 AKTS) başarmış ve varsa zorunlu stajını da gerçekleştirmiş olan öğrenciler Lisans eğitimini tamamlar ve mezuniyet için gerekli koşulları sağlamış olur.
Mezun İstihdam Olanakları
Çalışmaları sonunda elde ettikleri eleştirel, analitik ve dilsel yetileri sayesinde mezunlarımız farklı alanlarda çalışma imkânı bulabilmektedir. Birçok mezunumuz eğitim sektörünü tercih etmektedir. Bazıları kültürel birikimlerini basın-yayın, gazetecilik ve medya alanlarında değerlendirmeyi seçmektedir. Kapsamlı ve birbirini tamamlaması amaçlanarak oluşturulmuş derslerden meydana gelen müfredatımız, turizm, halkla ilişkiler, uluslararası ticaret ve iletişim gibi alanlarda çalışmayı seçen mezunlarımız için gerekli alt yapıyı sağlamaktadır.
Ölçme ve Değerlendirme
Yaşar Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönergesi maddelerine göre sınav ve değerlendirme ölçütleri esas alınmaktadır.



https://obs.yasar.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=401143